I.v.m. drukte kunnen momenteel geen nieuwe afspraken gemaakt worden

Direct contact?

085 00 434 75
info@energieplan.nl

Kantoortijden

maandag t/m vrijdag 9.00 - 17.00
zaterdag & zondag gesloten

Een energielabel voor uw woning al vanaf € 200

Woningen moeten vanaf 2021 bij de verkoop of verhuur verplicht worden voorzien van een energielabel. Een energiezuinig huis is meer geld waard. Laat uw woning vakkundig en professioneel voorzien van een label voor een voordelig lage prijs van € 200. EnergiePlan is de specialist in het energielabelen van woningen en vastgoed.

Energielabels 2024

Alle woningen worden vanaf 2015 door de Rijksoverheid voorzien van een voorlopige energielabel. Deze label is onder andere gebaseerd op het jaar waarin de woning is gebouwd. Dit uitgereikte energielabel is gebaseerd op oude gegevens en is daarom nog niet definitief. Vanaf 1 januari 2021 dienen alle woningen bij verkoop, verhuur en oplevering te worden voorzien van een definitief geldig energielabel. Uitzonderingen hierop zijn monumenten, studentenkamers, caravans en woonwagens kleiner dan 50m². Een energielabel is 10 jaar geldig en varieert van A tot E. Hoe duurzamer uw woning, hoe hoger de energielabel en hoe meer uw huis zal opbrengen.

Het verplichten van de energielabel heeft te maken met het klimaatakkoord. Hierbij is de doelstelling gesteld Nederland in 2050, 80% minder CO₂ zal uitstoten. Om dit te stimuleren heeft de overheid energielabels verplicht gesteld zodat huiseigenaren meer gaan doen om hun woningen te verduurzamen. Met een energielabel zien kopers en huurders direct hoe energiezuinig de woning is.

Woning labelen

Onze adviseur bezoekt u thuis en voorziet u van professioneel en gedetailleerd advies op maat zodat u uw woning kunt verduurzamen op het gebied van isolatie, gas- en stroomverbruik. Met dit adviesrapport weet u precies waar u aan toe bent, en ziet u waar u het meeste rendement op kunt behalen. Daarnaast krijgt u direct inzicht in subsidies waar u aanspraak op zou kunnen doen. EnergiePlan is de ideale partner in uw reis naar een duurzame en efficiënte woning.

Overzicht van verduurzamingspunten

De energielabels die worden uitgegeven variëren van rood tot groen, G tot en met A. Hierbij is G het laagste en A het hoogste. Over het algemeen worden woningen die goed zijn geïsoleerd, voorzien zijn van dubbelglas, energiezuinige verwarming (of een duurzame energie­installatie zoals bijvoorbeeld zonnepanelen hebben) beoordeeld met het energielabel A.

De punten waarop onze adviseur controleert en waar u over het algemeen bij verduurzamen aan moet denken zijn:

checklist
 • Stookkosten
 • Isolatie
  1. Bodemisolatie
  2. Spouwmuur isolatie
  3. Dakisolatie
  4. Vloerisolatie
 • Dubbelglas
 • Kozijnen
 • Elektrisch koken
 • Zonnepanelen
 • Warmtepomp

Bij het ontbreken van een geldig energielabel bij een transactiemoment riskeert de woningeigenaar een boete van €170. Voor rechtspersonen (zoals bedrijven) is de boete zelfs €340.